MIHYNO

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Opustila nás najbohatšia žena Španielska!

Informácia ktorá otriasla svetom módy. 15. Augusta 2013 vo veku 69 rokov nás opustila veľká Španielska dáma, ktorej meno bolo (a ešte dlho aj bude) skloňované po celom svete. Celé meno tejto dámy je Rosalía Mera Goyenechea no viac známa je však pod menom Rosalia Mera. Spoluzakladateľka svetoznámej módnej značky ZARA dostála krvácanie do mozgu v stredu, zatiaľčo dovolenkovala so svojou dcérou Sandrou na Menorce. Krvácaniu podľahla v miestnej nemocnici nasledujúci deň.
Rosalia Mera Goyenechea V roku 1944 sa narodila v Španielskom meste La Coruńa. Ako 11 ročná nechala školu a začala pracovať za pokladňou v obchode s oblečením. V roku 1966 sa vydala za muža ktorého celé meno je Armancio Ortega Gaona. Tento párik otvoril prvú kamennú predajňu značky ZARA v roku 1975 v jej rodnom meste. Prvé roky, od uvedenia značky na trh, boli veľmi úspešné. Párik sa mohol tešiť z veľkej pozornosti médií ale aj veľkých osobností zo sveta módy. Úspech spočíval v „napodobňovaní“ luxusných svetových značiek, ktoré ponúkali/jú za prijateľné ceny. 10 rokov po otvorení prvého obchodu ZARA sa zapísala spoločnosť Meri a Ortegu ako „spoločnosť pre pár v podnikaní“ ktorá zahŕňa viac módnych firiem z ktorých je ZARA vlajkovou loďou. Spoločnosť vlastní viac než 6000 obchodov vo viac ako 86 krajinách s viac ako 120.000 zamestnancami. Podľa denníku Forbes bola Rosalia Mera najbohatší self-made podnikateľ s majetkom viac ako 600mil. Dolárov.

Móda | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014